Det var her i Park Allé i Aarhus, at Jens Andersen og en kammerat fandt to helt små børn efterladt.

Det var her i Park Allé i Aarhus, at Jens Andersen og en kammerat fandt to helt små børn efterladt. Foto: Google Maps

Øjenvidneberetning: Jens og Claus fandt to helt små børn efterladt

To mænd hjalp efterladte børn på gaden og ringede til politiet

Af
Jeppe Rafn

Jens Andersen og hans kammerat Claus var lørdag aften på vej ud at spise på en restaurant i Aarhus, da de så noget, der fik dem til at standse op.

De var blevet kørt ind til byen af Jens' kone og gik i Park Allé lige overfor rådhuset, hvor der stod to små børn helt ud til vejen ved siden af et busskur. Den ene var en pige på cirka et år, der sad i klapvogn. Ved siden af klapvognen med pigen stod en dreng på cirka 2,5 år.

"Da vi var gået 5-10 meter forbi børnene, ser vi på hinanden og siger, der er noget galt. Jeg tror, man reagerer på instinktet, når man selv har børn. De var simpelthen for små til at stå der alene, så vi gik tilbage for at tjekke, om alt var ok," fortæller Jens Andersen, der bor i Højbjerg.

Jens og Claus prøvede at kommunikere med drengen, men han forstod ikke, hvad de sagde.

"Han sagde ikke noget, men kiggede bare og smilede," fortæller Jens Andersen.

De to mænd var inde at kigge i et par butikker, men fandt ikke nogen, der havde noget med børnene at gøre, så de blev hos børnene, mens de prøvede at komme i kontakt med politiet.

"Vi tog dem op, dikke dikkede lidt med den lille og prøvede at gøre dem glade. De var heldigvis rolige, og de virkede ikke ulykkelige. Det var ikke forhutlede børn, som man tænkte, nogen ville efterlade. De var pæne, rene og velklædte," fortæller Jens Andersen.

Jens og hans kammerat måtte ringe tre gange til politiet, før de kom igennem, så der gik en halv time, før der kom en patrulje og tog børnene med.

Østjyllands Politi har sent lørdag aften endnu ikke hørt fra nogen, der savner de to helt små børn, som er blevet overdraget til de sociale myndigheder.

"De må være utrygge, men det er dejligt, der er nogen, der tager sig af dem. Jeg håber bare, de finder deres forældre," siger Jens Andersen.

Publiceret 14 December 2019 23:07