Politiet var talstærkt til stede torsdag aften efter knivstikkeriet ved Birkerød Skole. Foto: Byrd/Steven Knap

Politiet var talstærkt til stede torsdag aften efter knivstikkeriet ved Birkerød Skole. Foto: Byrd/Steven Knap

Brutal drabssag: Mand har meldt sig selv her til morgen

Opdatering klokken 15.30:

Ved et grundlovsforhør ved Retten i Lyngby lørdag er den 23-årige blevet varetægtsfængslet frem til 10. januar. Han har erkendt at have stukket den 23-årige mand, som afgik ved døden natten til fredag i Birkerød. Han forklarede i Retten, at han handlede i nødværge, skriver Ekstra Bladet.

Oprindelig artikel:

En 23-årig mand har tidligt lørdag morgen klokken 05 henvendt sig til Nordsjællands Politi vedrørende drabssagen fra Birkerød, hvor en 23-årig mand natten til fredag blev stukket ihjel på Birkerød Parkvej.

Den 23-årige er nu anholdt og mistænkt for at være involveret i knivdrabet. Han vil blive afhørt i løbet af dagen, hvor det også vil blive vurderet, om han skal fremstilles i grundlovsforhør, oplyser politiet.

I forvejen er en 27-årig mand fra Ballerup blevet varetægtsfængslet i to uger i sagen, mens to andre mænd blev løsladt efter grundlovsforhør fredag.

Den 27-årige er sigtet for at have været i besiddelse af et skarpladt skydevåben, som blev fundet i en hæk på Birkerød Parkvej, tæt på det sted, hvor den 23-årige blev dræbt.

En helt femte mand - en 21-årig mand fra Nærum - har også været anholdt i sagen. Han var mistænkt for at stå bag drabet, men yderligere efterforskning viste, at han ikke var involveret og han blev derfor også løsladt igen.

Om den 23-årige, som lørdag morgen meldte sig selv til politiet, er selve drabsmanden, man ledte efter, har politiet ikke oplyst.

"Vi fortsætter med efterforskningen og vil meget gerne høre fra vidner eller andre, som kan have oplysninger, der kan hjælpe os i opklaringsarbejdet," siger politikommissær Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi.

Nordsjællands Politi kan kontaktes på telefon 1-1-4.

jn

Publiceret 14 December 2019 00:00