Arkivfoto

Arkivfoto

Politikreds tager foden af speederen:

Betjente er bange for bøder

Bøder til betjente for udrykninger har fået de politiansatte til at tænke sig om en ekstra gang

Flere betjente har de seneste år fået bøder for at køre for stærkt eller ikke bruge udrykningssignaler, når de har skullet rykke hurtigt ud til en hændelse.

Det har nu fået betjente i det vestjyske til at tænke sig om en ekstra gang, før de jagter kriminelle. Bremsen bliver simpelthen benyttet mere end speederen med risikoen for et potentielt bødeforlæg i baghovedet.

Det skriver TV MidtVest.

"Jeg vil simpelthen ikke have en bøde for at udføre mit arbejde, når jeg hele tiden – vil jeg påstå – bruger min sunde fornuft og vurderer, hvad der er ret og rimeligt," siger tillidsrepræsentant hos lokalpolitiet i Ringkøbing, Jens Erik Damgaard, til TV MidtVest.

Hos Midt- og Vestjyllands Politiforening kalder man situationen uholdbar, og her har man anbefalet kollegaerne at lade være med at køre udrykningskørsel, hvis de er i tvivl om, hvorvidt de opfylder de betingelser, der skal være for at køre udrykningskørsel.

"Så må de hellere lade være med at køre udrykningskørsel. For i sidste ende er det chaufførens ansvar og kørekort, der er i spil," siger formanden for Midt- og Vestjyllands Politiforening, Henrik Skriver Jensen, til TV MidtVest.

Overfor mediet afviser statsadvokaturen, at der rejses for mange sager mod danske betjente.

dp

Publiceret 15 December 2019 11:09