Foto: Østjyllands Politi.

Foto: Østjyllands Politi.

Farmor til efterladte børn er blevet løsladt

Efterladte børns farmor er løsladt efter grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi anholdt søndag en 54-årig afghansk kvinde i forbindelse med sagen om de to helt små børn, der lørdag aften blev fundet efterladt i Park Allé i Aarhus C.

Hun er sigtet for henholdsvis vanrøgt af børn i familien og hensættelse af personer i hjælpeløs tilstand og blev i eftermiddags fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus med krav om varetægtsfængsling.

Politiet har tidligere oplyst, at kvinden nægter sig skyldig, og politiet har tilsyneladende ikke gode beviser for, at hun skulle være skyldig i sigtelserne, for Retten i Aarhus har valgt at løslade hende efter dagens grundlovsforhør.

Hun er dog fortsat sigtet i sagen, oplyser Østjyllands Politi, skriver Lokalavisen Aarhus.

Grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre, så det vides ikke, hvorfor retten ikke fulgte politiets ønske om varetægtsfængsling.

Danmarks Radio oplyser i Radioavisen klokken 18, at TV-stationen har talt med sagens anklager, der oplyser, at kvinden er farmor til de to efterladte børn, og at hun har været sammen med børnene i Aarhus. Hun blev anholdt i en lejlighed i Aarhus C, men bor i Ølgod, skriver DR.

To andre personer er frihedsberøvet i sagen. Det er 33-årig mand og en 25-årig kvinde, som søndag blev tilbageholdt på en adresse i Ølgod i Sydvestjylland. De er administrativt frihedsberøvet i 3 x 24 timer, mens politiet undersøger, om de har en relation til børnene, og om de opholder sig lovligt i Danmark.

"Vi arbejder ud fra en mistanke om, at børnene er kommet til Danmark sammen med nogle personer, som opholder sig eller har opholdt sig illegalt i landet. Via vores efterforskning fandt vi frem til nogle personer, som kan have en relation til børnene. Nu skal de videre afhøringer og undersøgelser gøre os klogere på, hvordan børnene er endt på gaden i Aarhus," har politiinspektør Michael Kjeldgaard tidligere oplyst i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Menneskesmugling indgår som en del af efterforskningen.

Publiceret 16 December 2019 19:13