Foto: Østjyllands Politi.

Foto: Østjyllands Politi.

Seneste nyt om de forladte børn: Det er helt utroligt

De to børn, der lørdag blev fundet forladt i det centrale Aarhus, befinder sig nu på en institution for helt små børn: "De reagerer fuldstændig normalt"

To helt små børn blev lørdag aften fundet alene på Park Allé lige overfor rådhuset i det centrale Aarhus. Siden har det været et mysterie, hvem de små børn er, hvorfor de stod helt alene, og hvor deres forældre er.

"Vi var inde i nærliggende butikker og restauranter, der havde åbent, men det gav ikke noget resultat, så vi har taget dem med ind på politistationen og er nu ved at overgive dem til de sociale myndigheder i Aarhus Kommune," fortalte Østjyllands Politis vagtchef Lars Bisgaard lørdag aften til Lokalavisen Aarhus.

Søndag oplyser Erik Kaastrup-Hansen, social- og beskæftigelsesdirektør i Aarhus Kommune, til Jyllands-Posten, at børnene nu er placeret på en institution for helt små børn i Aarhus, og at de har reageret helt normalt på situationen.

"Deres adfærd er upåfaldende, som det hedder i fagsproget. Det betyder, at de reagerer fuldstændig normalt for et barn på et år og et barn på to et halvt til tre år. Hvis man reagerer påfaldende, er det, fordi der kan være tegn på svigt eller misbrug. Men her reagerer børnene upåfaldende, og det vil altså sige, at de reagerer, som ethvert andet barn ville reagere i den samme situation. Det betyder formentlig, at de er kede af det," siger han til Jyllands-Posten.

Østjyllands Politi fortsætter med at finde ud af, hvad der er sket med de to børn. På Twitter oplyser politiet, at man har modtaget en flere henvendelser og beder samtidig om ro til at arbejde videre med de spor, man indtil videre har.

"Tak for alle jeres henvendelser. Dem er vi meget taknemmelige for. Vi er i fuld gang med at undersøge de spor, vi har fået, og pt har vi brug for lidt ro til arbejdet. Vi har ikke yderligere oplysninger til pressen i dag. Vi skal følger op, så snart vi har afgørende nyt," skriver Østjyllands Politi i et tweet på Twitter.

Det var en pige på cirka et år, der sammen med en dreng på cirka to og et halvt år lørdag aften stod alene på Park Allé. En borger holdt øje med dem i op mod en halv time, inden vedkommende omkring klokken 19 ringede til politiet for at slå alarm.

Søndag eftermiddag valgte politiet at offentliggøre billeder af de to små børn i håb om, at det kunne føre til flere spor i sagen.

Publiceret 16 December 2019 09:03