Arkivfoto

Arkivfoto

Fup-betjente ville tage fingeraftryk: Stak af med kvindes dankort og penge

Falske politibetjente var torsdag flere gange på spil i Frederikssund, oplyser Nordsjællands Politi.

Første gang var om formiddagen mellem klokken 10 og 11, hvor en 85-årig kvinde med bopæl på Asgård fik uventet besøg af to personer, som udgav sig for at være betjente, og som under dække af at skulle tage fingeraftryk fra kvindens kontanter og dankort stjal begge dele.

Men de falske betjente forsøgte sig også over telefonen.

Klokken 14.18 anmeldte en datter på vegne af sin 71-årige mor fra Frederikssund, at moderen netop var blevet ringet op af en dansktalende mand, der påstod, at han var fra politiet, og at den 71-åriges bankkonto var blevet hacket. Manden påstod, at der snarest ville ankomme to betjente for at afhøre den 71-årige, men at de ville parkere politibilen et stykke fra kvindens hjem, så hun behøvede ikke undre sig over, at hun ikke kunne se en politibil.

Klokken 14.35 anmeldte endnu en datter et lignende forhold på vegne af sin mor, og denne gang drejede anmeldelsen sig om en 87-årig kvinde fra Frederikssund. I dette tilfælde var moderen også blevet ringet op af en dansktalende mand, der påstod, at han var fra politiet, og at kvinden var blevet hacket.

jn

Publiceret 20 December 2019 11:06