Ole Vagner. Foto: Peter Helles Eriksen Ritzau/Scanpix.

Ole Vagner. Foto: Peter Helles Eriksen Ritzau/Scanpix. Scanpix Denmark

Han var milliardær - men mistede alt på 10 år: Nu lever han i et u-land

Ole Vagner blev milliardær på ejendomshandler - fredag 20. december fylder han 70 år

Ole Vagner stiftede ejendomsselskabet Keops og solgte det knap 20 år senere for et milliardbeløb. Kort efter opgjorde Berlingske hans formue til 2,6 milliarder kroner. Men ejendomsmatadoren, der fredag 20. december fylder 70 år, blev ti år senere erklæret konkurs efter års tovtrækkeri med Skat, skriver Ritzau.

Esbjerg-fødte Ole Vagner startede sin karriere som bankelev og læste senere en HD på Handelshøjskolen i København.

Sisen kom han med i Keops, som kom på børsen i 1998. Keops udviklede erhvervsejendomme, og selskabets børskurs tordnede op, og Ole Vagner kunne gradvist sælge ud af sine aktier, indtil han i 2007 afhændede sine sidste aktier til islandske investorer for 1,3 milliarder kroner. Kort efter kollapsede markedet under finanskrisen, og de nye ejere stod med en lang næse.

Ole Vagner proklamerede, at han fremover ville holde sig fra risikable investeringer og i stedet bruge tid på sine fritidsinteresser. Blandt andet fik han sejlet Jorden rundt i sin sejlbåd og turneret med sit rockorkester, A-Band.

Men Ole Vagner havde stadig penge ude at svømme og tabte blandt andet enorme summer på investeringer i ejendomsselskabet Nordicom og finanshuset Capinordic under og efter finanskrisen. Spekulationen endte i en gæld på en halv milliard kroner, og Ole Vagner stod til en rekonstruktion. Men en mistanke om skattesvindel og et stort krav fra Skat forhindrede det, og i 2017 blev han erklæret konkurs.

I mellemtiden var Ole Vagner flyttet til Cambodia, hvor han siden 2013 har drevet et lottofirma, skriver Ritzau.

Publiceret 20 December 2019 09:50