Foto: Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix

Foto: Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Efter flere fyrværkeri-angreb: Nu får brandvæsen politibeskyttelse

Efter en brandmand blev ramt i ansigtet af fyrværkeri i morges, kører Københavns Vestegns Politi så vidt muligt med, når brandvæsenet på Vestegnen rykker ud.

Søndag moorgen klokken 06.45 var brandvæsenet og politiet tilstede ved en ildebrand i et kolonihavehus i Esplanaden i Brøndby Strand. Her blev en brandmand ramt af fyrværkeri i ansigtet, så han måtte behandles på skadestuen.

Heldigvis slap han tilsyneladende uden alvorlige skader, men Københavns Vestegns Politi efterforsker nu hændelsen efter straffelovens § 252, som handler om at forvolde fare for andres liv og førlighed, og som har op til otte år i strafferammen.

"Det er uacceptabelt og farligt at skyde med fyrværkeri direkte mod andre mennesker – og når man oven i købet skyder på én, som arbejder for at redde andre, er det endnu mere meningsløst," siger politidirektør Kim Christiansen.

Hvad forårsagede selve branden, er også ved at blive undersøgt.

Politiet traf fire unge i området, men aktuelt er der ikke rejst sigtelse mod nogen mistænkte.

I forvejen er politiet mere opmærksom på fyrværkeri her op til nytår, men efter brandmanden blev ramt i morges, øger Københavns Vestegns Politi nu sit fokus yderligere:

"I det omfang vi har mulighed for det, kører vi med, når brandvæsenet rykker ud. Det gør vi for at sikre, de kan arbejde og hjælpe andre i ro og fred," siger Kim Christiansen.

Han tilføjer, at politiet på Vestegnen agter at gøre, hvad der er muligt for at stoppe og retsforfølge de ansvarlige for fyværkeriangrebene.

jn

Publiceret 29 December 2019 16:24