Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Talrige farlige fyrværkeri-episoder:

Ventende buspassagerer beskudt

Politiet har fået flere anmeldelser om 'fyrværkeri til ulempe' i Aarhus

Fra og med i dag er det officielt ulovligt at affyre fyrværkeri.

Det forhindrede dog ikke en gruppe drenge i at lave ballade med det farlige fyrværkeri i Gellerup torsdag morgen.

Klokken 06.10 meldte en buschauffør fra linje 4A, at unge drenge på Karen Blixens Boulevard skyd med fyrværkeri mod busserne. Det lykkedes ikke politipatruljer at finde drengene.

Østjyllands Politi har det seneste døgn i det hele taget fået flere anmeldelser om farlig opførsel med fyrværkeri, hvor buspassagerer har været i fare.

Onsdag kl. 15.52 stod en 24-årig kvinde sammen med flere andre personer ved et busstoppested i krydset Vestre Ringgade/Viborgvej, da der pludselig blev affyret fyrværkeri fra en lejlighed med retning mod de ventede buspassagerer. Den 24-årige kvinde kunne udpege den lejlighed, hvor fyrværkeriet, der blev beskrevet som 'heksehyls-lignende', blev afskudt fra, og betjentene tog kontakt til den 15-årige pige, der angiveligt skulle have affyret det, og gav hende klar besked om ikke at gøre det igen.

Onsdag kl. 16.34 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at fire unge personer løb rundt og affyrede fyrværkeri på boldbanerne ved Brabrandhallen på Engdalsvej i Brabrand. Det lykkedes dog ikke politiet at få fat på de unge mennesker.

Onsdag kl. 21.49 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en flok drenge skød fyrværkeri af ved Janesvej i Brabrand. Ifølge anmelderen skød de fyrværkeriet hen ad vejen i stedet for op i luften, men dog ikke umiddelbart mod andre personer.

Onsdag kl. 23.47 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at nogle personer stod og affyrede bomberør ved Reginehøjvej i Aarhus N. Da betjentene kom til stedet kunne de se to personer, der stod og affyrede bomberør, men da personerne fik øje på politibilen, løb de fra stedet. Betjentene tændte for udrykningen for at få dem til at standse, hvilket de ikke gjorde. Betjentene satte derfor efter dem til fods og råbte flere gange til de to personer, at de skulle standse. Det lykkedes betjentene at få fat i den ene af dem, en 18-årig mand, der blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Det lykkedes ikke at få fat i den anden person.

Kort efter midnat natten til torsdag fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der på Silkeborgvej i Brabrand blev affyret fyrværkeri fra en sort stationcar mod personer, der stod ved at busskur. Bilen kørte efterfølgende fra stedet, og det lykkedes ikke for patruljerne at finde frem til den.

dp

Publiceret 02 January 2020 16:20