Arkivfoto

Arkivfoto

Stangstiv lastbilchauffør pløjede sig gennem byen lørdag aften: Gæt hans monsterpromille søndag efter en nat i politiets detention

Hvordan er det muligt at køre lastbil, når ens promille er på langt over 4? Det er det heller ikke - for en 52-årig ukrainsk lastbilchauffør blev lørdag aften standset af politiet i Vejle, efter at han havde slingret voldsomt sit store køretøj og nedlagt en lysmast.

Det oplyser vagtchef Jesper Duus, Sydøstjyllands Politi. Han takker samtidig en årvårgen borger, der anmeldte den døddrukne chauffør til politiet.

Anmeldelsen indløb klokken 19.50, og anmelderen fulgte efter den slingrende lastbil. Chaufføren blev anholdt af politiet, da han havde nedlagt en lystmast og havde fået bugseret lastbilen ind på en blind vej.

Her klappede fælden. Der var tårnhøjt udslag i alkometertesten, og manden blev ført til dententionen og afrusning. Søndag morgen var den ukrainske mands promille på 3,75 - hvilket fortæller lidt om, hvor nærmest dødeligt beruset, han må have været aftenen før.

Han vil i løbet af søndag blive fremstillet for en dommer i retten, og her lyder kravet på fængsling og udvisning af Danmark.

Publiceret 05 January 2020 13:38