Arkivfoto: Jonas Vandall Ørtvig/Ritzau Scanpix

Arkivfoto: Jonas Vandall Ørtvig/Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

Nyt frækt svindelnummer: Sådan stjal kriminelle 52.000 kr. fra mands NemKonto

IT-kriminelle har fundet en ny og smart måde at stjæle penge fra danskerne på via den ellers så sikre NemKonto. Det er blandt andet gået ud over en mand, som har mistet over 50.000 kroner, skriver Fagbladet 3F.

IT-svindleren oprettede en ny konto og angav den som mandens NemKonto. Manden fik ikke besked, og derefter blev hans pension indbetalt på svindlerens konto. Dette kostede manden de første 12.000 kroner. Efterfølgende blev der optaget et lån på 40.000 kroner i hans navn. Penge, som også blev sat ind på svindlerens konto.

Sagen viser, at sikkerheden med Nem-ID ikke er tilstrækkelig.

"Sikkerheden kunne forbedres, hvis folk fik besked, når der sker noget med deres NemKonto eller NemID. Man er nødt til at hæve barren, så folk kan opdage, når der foregår noget mistænkeligt," siger Jacob Herbst fra it-sikkerhedsfirmaet Dubex til Fagbladet 3F.

Problemerne opstår blandt andet, fordi flere kan dele samme NemKonto - eksempelvis ægtefæller imellem. Her kan en kvinde vælge, at hendes ægtefælles konto skal være hendes NemKonto. Det udnytter de kriminelle, som kan begå det ultimative identitetstyveri, fordi der netop er så mange forskellige it-systemer, der er koblet op på NemIDét.

jn

Publiceret 07 January 2020 17:00