Arkivfoto.

Arkivfoto.

Per Schipper Jespersen dømt: Han kvalte Elisabeth og satte ild til hende på sin landejendom

En 59-årig tidligere gårdejer er netop blevet idømt 12 års fængsel for drab

En 59-årig tidligere gårdejer er netop blevet idømt 12 års fængsel for i en tilstand af stress, depression og ulykkelig kærlighed at have dræbt Elisabeth Vibe ved kvælning og derefter sat ild til hende på en landejendom på Møn i nærheden af den lille by Hårbølle, skriver Ekstra Bladet.

Politifolk fandt samme aften resterne af kvindens lig på en trappeopgang på landejendommens gårdsplads. Det var delvis forkullet og forbrændt til ukendelighed.

Efter kort votering kendte dommer Camilla Felbo og to domsmænd den 59-årige gårdejer Per Schipper Jespersen skyldig i drab og usømmelig behandling af lig.

Domsmandsretten mente, at der med fundene i og på Elisabeth Vibes lig, den nu dømte gårdejers dna-spor på en sækkevogn og en benzindunk, sod-fragmenter på hans sko og hans generelle adfærd var tilstrækkelige beviser for, at det var ham, der kvalte hende og satte ild til hende.

Der blev også lagt vægt på Per Schipper Jespersens forklaring til en indsatsleder på gerningsstedet før hans anholdelse. Her fortalte han, at han 'havde kvalt hende'. Det bekræftede indsatslederen i sin vidneforklaring i retten.

Motivet til at slå Elisabeth Vibe ihjel står lidt hen i det uvisse. Men hun havde få uger forinden afbrudt parrets turbulente samliv igennem en årrække og var flyttet fra ham.

På sin klients vegne udbad advokat Mariann Jørn Hansen sig betænkningstid med hensyn til en mulig anke, skriver Ekstra Bladet.

Publiceret 14 January 2020 14:31