Foto: Lea Vandsøe

Foto: Lea Vandsøe

Louise er vred efter alvorlige voldtægtstrusler: "Jeg kan godt gennemskue, hvad det her handler om"

Af
Jacob Nielsen

Ukendte gerningsmænd har sørget for, at psykolog, debattør og danser, Twerk Queen Louise, ikke har haft den bedste start på det nye år. Det fortalte hun til Lokalavisen.dk, da hun for nylig uddelte en af priserne ved årets Reality Awards.

Den 2. januar vågnede Louise op til en trusselsmail med ordlyden: "Vi kommer og voldtager dig, smukke" efterfulgt af en smiley og med angivelse af hendes fulde navn og adresse, som ellers er hemmelig.

Sagen, som hun har valgt at tale fuldstændig åbent om, er naturligvis politianmeldt, og den har samtidig fået hende helt op i det røde felt.

"Det er rigtig ubehageligt og virkelig voldsomt, og jeg er blevet virkelig vred. Truslen handler jo nok ikke om, hvorvidt der er nogen, der rent faktisk kommer og udfører en voldtægt. Det tror jeg som udgangspunkt ikke kommer til at ske. Men det handler om, at det er en tavshedsgørende teknik, man bruger mod debattører og især mod kvinder. Jeg kender i hvert fald ikke mange af mine mandlige kollegaer, der modtager voldtægtstrusler," siger Twerk Queen Louise, der ser det som en reel trussel mod vores demokrati og den åbne debat, at folk kan sidde og gemme sig bag en computerskærm og slippe afsted med at true folk på livet.

Endnu en mail

Efter første trusselsmail gik der et par dage, så kom der en ny, hvori der stod, at det var sødt, at Louise var blevet vred over den første mail, som hun havde omtalt på de sociale medier. Der stod også, at folkene bag nok ville besøge hendes mor i stedet - efterfulgt at morens navn og adresse. Louise blev bedt om at sætte 1.500 euro ind på en bitcoin-konto indenfor fire dage, ellers ville diverse ubehageligheder begynde at ramme hendes familie.

Hos politiet tog de, ifølge Louise, først lidt let på sagen. Først da hun fortalte, at hun er en offentlig person blandt andet i voldtægtsdebatten, og da mail nummer to indløb, føler hun, at det blev taget seriøst.

De ubehagelige trusler har dog ikke fået twerkdronningen ned med nakken - tvært imod.

"Det, der er heldigt ved mig i sådan en situation her, er, at selvom jeg nok bliver bange, så bliver jeg mere vred. Både fordi der ikke er nogen, der skal true mig - men også fordi, jeg godt kan gennemskue, hvad det her handler om. Det handler om en måde at tavshedsgøre kvinder i debatten. Og det finder jeg mig simpelthen ikke i. Det skal være løgn. I skal findes, I skal anmeldes, I skal retsforfølges, I skal dømmes. Fordi den danske lovgivning gælder også på internettet, og der er ikke nogen der skal true andre på den måde og slippe godt fra det. Det er ikke sådan, vi leger i dagens Danmark."

Publiceret 15 January 2020 13:46