Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Tusindvis af kriminelle udlændinge blæser på indrejseforbud: Så mange er kommet retur

Siden 2001 er 2.840 kriminelle udlændinge blevet taget i at trodse det indrejseforbud, de har modtaget i straf ved de danske domstole. Nogle af personerne bryder indrejseforbuddet igen og igen - i visse tilfælde helt op til 15 gange. Det skriver DR Nyheder efter en ny opgørelse fra Rigsadvokaten.

Straffen for at bryde indrejseforbuddet er ellers blevet skærpet, så man nu får ét års fængsel, men det afskrækker åbenbart ikke folk fra at vende tilbage.

Afsoning i andet land

Oprettelse af fængselspladser i udlandet, hvor de udenlandske kriminelle kan afsone, mener oppositionen kan løse problemet.

"For at sige det, som det er, kan det for nogle østeuropæere nærmest virke som et hotelophold at være fængslet i Danmark. Derfor vil det fraholde nogle fra at begå kriminalitet i Danmark, hvis de ved, at de risikerer at komme i fængsel i Østeuropa," siger Venstres retsordfører, Inger Støjberg.

Hun undrer sig over, at S-regeringen ikke er nået længere med en aftale med et partnerland, som den tidligere regering havde i støbeskeen.

Ifølge Justitsministeriet har man arbejdet videre med projektet, men det tager tid og er svært og kompliceret.

"Arbejdet er i gang, og jeg kan ikke komme det nærmere. Det er i sagens natur nødt til at foregå i fortrolighed," udtaler Socialdemokratiets retsordfører, Jeppe Bruus, til DR Nyheder.

jn

Publiceret 16 January 2020 16:05