Morten Messerschmidt kommer fast i Ordrup Kirke nord for Københvn for at bearbejde sine tanker. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Morten Messerschmidt kommer fast i Ordrup Kirke nord for Københvn for at bearbejde sine tanker. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Messerschmidt taler ud om drabet på sin søster: - Jeg tror på, at vi ses igen

Folketingspolitiker Morten Messerschmidt mistede sin 31-årige søster, Line, natten til den 15. november, da hendes 39-årige kæreste gik amok og dræbte først hende i Ruds Vedby og en times tid senere også en 35-årig kvinde i Kundby.

I et interview i Kristeligt Dagblad åbner Morten Messerschmidt nu op om sit forhold til søsteren og bearbejdelsen af hendes død.

"Vi var tætte og fortrolige. Som voksne kunne vi tale om, hvordan vores livsformer tog os i hver sin retning. Min søster interesserede sig ikke synderligt for politik, men vi bevarede en ærlighed imellem os, og hun rådførte sig gerne med mig om alt fra børnenes skolegang til praktiske spørgsmål. Det var naturligt, at jeg stod fadder til hendes to ældste børn," siger Messerschmidt til Kristeligt Dagblad.

Efter søsterens død har han blandt andet brugt kirken til at bearbejde tabet og finde trøst.

"Jeg blev mindet om, at det kun er et kapitel, som adskiller os. Lines bog blev ikke så lang, som vi havde håbet; men bogen stopper ikke, fordi livet her på Jorden stopper. Livet fortsætter hos Gud, og nu må vi andre leve det liv, som er os forundt med det kapitel, vi skal skrive. Når det engang er gjort, så tror jeg på, at vi ses igen. Trøsten er at vide, at et farvel kun er et på gensyn," siger han til Kristeligt Dagblad.

jn

Publiceret 17 January 2020 08:31