Arkivfoto: JN

Arkivfoto: JN

Sparket i ansigtet, fodret med græs og forsøgt voldtaget: Nu er 43-årig kvindes overfaldsmænd dømt

Sagen mod to mænd, som var tiltalt for voldtægtsforsøg mod en 43-årig kvinde på Bakken i Dyrehaven i september, er afgjort.

Henholdsvis tre et halvt års fængsel og halvandet års fængsel blev straffen til to mænd, som natten til den 9. september sidste år gennemførte et grusomt voldtægtsforsøg mod en 43-årig kvinde på Dyrehavsbakken, nord for København. Den ene blev dømt for at filme overfaldet, mens den anden blev dømt for selve voldtægtsforsøget, skriver Det Grønne Område.

Dommen faldt torsdag i en domsmandssag ved Retten i Lyngby.

"Den ene er dømt for rent fysisk at overfalde hende, mens den anden er dømt for at film det," siger anklager for Nordsjællands Politi, Jesper Holm, som er tilfreds med dommen.

Det er de to dømte, som på gerningstidspunktet begge var 26 år, bestemt ikke. De forklarede ifølge Det Grønne Område i retten, at de havde fulgtes med kvinden rundt på Bakken, men at de på et tidspunkt sagde farvel og gik hver til sit. De ankede begge dommen på stedet.

To mænd dømt for voldtægtsforsøg og grov vold i Dyrehaven: Ankede dommen på stedet

De blev dog varetægtsfængslet, indtil sagen skal i Landsretten.

Særdeles grov voldtægt

Ifølge sigtelsen forsøgte den ene 26-årige at voldtage kvinden, mens han råbte 'skal jeg slå dig ihjel'. Imens filmede medgerningsmanden hele overfaldet med sin mobiltelefon.

Voldtægtsforsøget skete mellem kl. 00.25 og 00.47 i skoven, hvor den 43-årige kvinde blev grebet bagfra, holdt for munden og trukket ind i et buskads og smidt ned på jorden.

Hun blev holdt fast på maven, mens den ene 26-årige, ifølge sigtelsen, trak bukserne af hende. Kvinden gjorde meget modstand, og det fik manden til at slå og sparke hende adskillige gange i ansigtet og stoppe græs i hendes mund, mens han truede med at slå hende ihjel.

Trods den grove vold fortsatte den 43-årige kvinde med at gøre modstand og råbe om hjælp, hvilket til sidst fik de to gerningsmænd til at stikke af.

jn

Publiceret 17 January 2020 12:13