Arkivfoto.

Arkivfoto.

Vanvittig bilist pløjede politimand og fodgænger ned: Politiet skød

Siden Københavns Vestegns Politi tirsdag den 7. januar foretog anholdelse af to personer for hasarderet kørsel i Herlev, har politiet efterforsket sagen og søger fortsat vidner

Tirsdag i sidste uge klokkken cirka 18.38 forsøgte politifolk at bringe en bil til standsning ud for Stationsalleen 7 i Herlev. Det gik helt galt.

For i stedet for at stoppe, speedede bilisten op og kørte hasarderet fra stedet. I den forbindelse blev en politimand ramt overfladisk af bilen - og politimandens kollega vurderede, at det var nødvendigt af afgive varselskud. Da billisten fortsatte hasarderet ad Herlev Hovedgade, måtte flere fodgængere springe for livet og en person blev ramt overfladisk af bilen. Kort efter fandt politiet bilen og to personer blev anholdt.

"Vi har talt med mange i denne sag, men vi søger forsat personer, der var tæt på at blive ramt af billisten, ligesom vi også gerne vil i kontakt med øvrige vidner," siger politikommissær Andreas Mollerup.

Både fodgængeren og politimanden blev efterfølgende tjekket på skadestuen, men havde alene pådraget sig knubs.

I forbindelse med sagen er en 23-årig mand blevet varetægtsfængslet. Han er blandet andet mistænkt for grov vold, for vold med politiet og for at bringe andres liv i fare.

Siden Københavns Vestegns Politi tirsdag den 7. januar foretog anholdelse af to personer for hasarderet kørsel i Herlev, har politiet efterforsket sagen og søger fortsat vidner.

Har du informationer i sagen, kan Københavns Vestegns Politi kontaktes på 43861448.

Publiceret 17 January 2020 09:36