Arkivfoto: Local Eyes

Arkivfoto: Local Eyes

Kvinde om trafikdrab på ung cykelrytter: "Jeg er blevet berørt, hver gang jeg skulle uden for en dør"

En 28-årig kvinde sidder mandag på anklagebænken ved Retten i Aarhus tiltalt for uagtsomt manddrab og for brud på færdselsloven.

Fredag den 31. maj sidste år påkørte hun det 18-årige cykeltalent, Andreas Byskov Sarbo, som efterfølgende omkom af sine kvæstelser.

Andreas Byskov Sarbo var i færd med at køre enkeltstart i børnecykelløbet Tour de Himmelfart den sidste formiddag i maj, da den 28-årige kvinde overså et skilt med venstresving forbudt og kørte modsat på den vej, hvor rytterne kom fra. Cirka en kilometer senere kørte hun frontalt sammen med

det unge cykeltalent.

I retten har kvinden ifølge Horsens Folkeblad forklaret, at hun ikke var klar over, at strækningen var ensrettet, og at hun ikke havde set noget skilt den dag. Hun forklarede også, at hun ikke fik tegn fra vagterne, som stod ved krydset, om, at hun var i færd med at køre forkert.

En vagt, som også har været i vidneskranken, har dog en anden forklaring. Han siger, at der blev gestikuleret kraftigt mod kvinden.

På spørgsmål om, hvad dødsulykken har haft af betydning for kvinden, svarede hun ifølge Horsens Folkeblad i retten:

"Jeg er rigtig ked af det. Jeg er blevet berørt, hver gang jeg har skullet uden for en dør. Det har været svært at køre bil, og jeg kunne ikke være alene de første 14 dage efter ulykken."

Der afsiges dom i sagen den 27. januar. Anklageren kræver mindst to måneders betinget fængsel.

Se flere fotos og videoer på localeyes.dk.

jn

Publiceret 20 January 2020 14:29