Pressefoto:

Pressefoto: Michael Harder

Mand slået bevidstløs på færge og fløjet til behandling på hospital

Østjyllands Politi er blevet inddraget i en sag om vold på en norsk færge i internationalt farvand

Af
Jonas Wrede Hansen

Østjyllands Politi modtog klokken 02.39 natten til lørdag en anmeldelse fra JRCC, der er den danske eftersøgnings- og redningstjeneste under Søværnet, at de var på vej med en helikopter til Aarhus Universitetshospital i Skejby. Om bord havde helikopteren en 35-årig mand, som var blevet hentet på Color Line-færgen 'Tolder Magic', der sejler mellem norske Oslo og Kiel i Tyskland.

På færgen, som var i internationalt farvand, havde den 35-årige mand været oppe og at slås med en anden mand, hvilket medførte, at den 35-årige fik brækket kæben og havde været bevidstløs, oplyser vagtchef René Ludvig fra Østjyllands Politi til Lokalavisen Aarhus.

"Grunden til, at vi bliver inddraget i sagen, er, at manden bliver fløjet til behandling i Skejby. Vi har blot været ude for at besigtige mandens skader, og så kører sagen via Interpol til tysk politi, som overtager sagen," fortæller vagtchefen.

Tysk politi blev derfor blevet informeret og var klar i Kiel, da færgen lørdag formiddag ankom klokken 10.00. Her blev gerningsmanden, som allerede var blevet tilbageholdt på færgen af personalet, anholdt. Begge mænd i sagen er desuden tyske statsborgere, oplyser René Ludvig.

Publiceret 25 January 2020 11:00