Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock xy - stock.adobe.com

Efter 20 år i Danmark med hele familien: Voldsdom udløser enkeltbillet til Somalia

En 27-årig mand blev mandag ved Retten i Aarhus idømt 11 måneders ubetinget fængsel og udvisning til Somalia

En 27-årig mand af somalisk afstamning er kendt skyldig i at have overfaldet en dørmand med en syv kilo tung jernstolpe natten til den 18. oktober sidste år.

Overfaldet fandt sted foran en bar på Sankt Clemens Stræde i Aarhus, hvor den 27-årige tog en meterlang gylden jernstolpe, som stod ved indgangspartiet til baren, og slog dørmanden hårdt i baghovedet, så der kom en større flænge.

Dørmandens kolleger fik overmandet den 27-årige og tilkaldt politiet, der anholdt og sigtede ham for grov vold.

I retten mandag forklarede den 27-årige, at motivet til overfaldet var, at han var blevet afvist i døren af dørmanden dagen før, og at han mente, at dørmanden havde begået vold mod ham ved den lejlighed.

Desværre var det ikke det eneste den 27-årige havde på CVét. Han blev også dømt for at have slået en anden mand under en bytur i Aarhus i marts samt dømt for at have truet en ekspedient, flere færdselsforseelser og for at fornærme politiet.

"Det er et groft overfald, som kunne have endt meget værre, og så er det skærpende, at det bliver begået mod en dørmand, der er særligt udsat i sit arbejde. Selvom den 27-årige har sin familie i Danmark, og han har boet i landet i næsten 20 år, vurderede retten, at der var grundlag for at udvise ham," siger anklager, Steffen Dam Andersen.

Årsagen til udvisningen er blandt andet, at den 27-årige tidligere har fået en dom for vold, hvor han dengang fik en advarsel om udvisning.

Den 27-årige erkendte at have slået dørmanden, men ankede dommen på stedet, oplyser Østjyllands Politi.

jn

Publiceret 28 January 2020 13:47