Aarhus Universitetshospital.

Aarhus Universitetshospital. Pressefoto.

Indlagt i isolation: Dansker undersøges for coronavirus

Dansk mand, der har været i Kina, undersøges for at være smittet med ny coronavirus

En person er tirsdag eftermiddag blevet indlagt på Aarhus Universitetshospital med feber og hoste og undersøgt for ny coronavirus.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen på sin hjemmeside.

Patienten blev indlagt fra hjemmet og direkte på en særlig højisolationsstue.

Danmarks Radio rapporterede i Radioavisen kl. 18, at der er tale om en mand, som ankom i ambulance med bind for munden, mens personalet var iført sikkerhedsdragter.

Sundheds- og Ældreministeriet skriver i en pressemeddelelse, at der er tale om en dansker, der er kommet hjem fra Hubei-provinsen, hvor den nye virus menes at udspringe fra.

Efter undersøgelsen på sygehuset fastholder sygehuset mistanke om, at patienten er smittet med coronavirus.

Patienten vil derfor fortsat være indlagt i højisolation, indtil der kommer svar på undersøgelserne fra Statens Serum Institut. Svaret forventes i nat.

Såfremt testen er positiv, vil patienten naturligvis forblive i højisolation og samtidig modtage behandling for sin sygdom.

Patienten er indlagt på en særlig isolationsstue med undertryksventilation på Infektionsmedicinsk afdeling på Skejby Hospital. Personalet på afdelingen benytter beskyttelsesdragter med videre og har særlig træning i håndtering af patienter, der muligvis er smittet med særligt farlige sygdomme som corona, for at undgå, at personalet ikke selv bliver smittet.

De øvrige patienter, besøgende og medarbejdere på hospitalet er ikke udsat for smittefare, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Ifølge Statens Serum Institut skal en person have en akut, alvorlig, nedre luftvejsinfektion med feber for at komme under mistanke for at være smittet med coronavirus.

Personen skal desuden have opholdt sig i Wuhan, Hubei-provinsen inden for de seneste 14 dage, før symptomerne meldte sig, eller ligeledes inden for 14 dage været i kontakt med en anden person, som er under mistanke for at være smittet.

Verdenssundhedsorganisationen WHO oplyste første gang 12. januar om et udbrud med tilfælde af lungebetændelse, smittet med en ny coronavirus i Wuhan i Hubei-provinsen i den østlige del af Kina.

Artiklen er blevet opdateret.

Publiceret 28 January 2020 00:00