Arkivfoto.

Arkivfoto.

Ulykkelig mor: Søn hængte sig i sit eget bælte

Hvordan kunne det ske, når hun kort forinden ringede og advarede psykiatrisk afdeling om, at han agtede at gøre det?

Hvorfor kunne 43-årige Kim Nygaard Jensen hænge sig i sit eget bælte på den psykiatriske afdeling i Viborg, når hans mor kort tid forinden ringede og advarede afdelingen om, at han agtede at gøre det?

Det spørgsmål stiller Kims mor, Winnie Nygaard Jensen, sig ifølge Skive Folkeblad. Og det gør hun stadig, efter Styrelsen for Patientklager nu har frikendt afdelingen for at have handlet forkert.

Styrelsen konstaterer, at den psykiatriske afdeling har 'udvist tilstrækkelig omhu og samvittighedsfuldhed' under Kims indlæggelse fra den 3. juni og frem til den 7. juni sidste år, hvor Kim døde.

Men indholdet af Kims mors opkald er aldrig blevet journalført af den psykiatriske afdeling.

Derfor vælger styrelsen i sin afgørelse at se helt bort fra telefonopkaldet, fordi der ikke er skriftlig dokumentation for, at opkaldet har omhandlet en akut øget selvmordsrisiko.

"Den telefonsamtale, jeg havde, er fejet ind under gulvtæppet. Det er ikke i orden," siger Winnie Nygaard Jensen til Skive Folkeblad.

Indholdet i den fire minutter lange telefonsamtale er endt med at være påstand mod påstand mellem afdelingen og Kims mor.

Ledende overlæge i Regionspsykiatrien Midt i Viborg, Kirsten Gøtzsche-Larsen, vil ikke kommentere på den konkrete sag, skriver Skive Folkeblad.

Publiceret 29 January 2020 11:23