Arkivfoto

Arkivfoto

Kenneth var en ganske almindelig mand: Pludselig gik han på gaden - med to pistoler og skudsikker vest

Kæresten gik fra ham - nu skal han fem år i fængsel

Et misbrug af kokain og en fascination af skydevåben kostede tirsdag en 32-årig mand fem års fængsel, skriver Sn.dk.

"På rigtig mange måder er der tale om en dybt tragisk og dybt uforklarlig sag. Der er ingen tvivl om at Kenneths liv tog en kolbøtte, da hans kæreste forlod ham, men det er intet imod den kolbøtte det tog, da han en søndag i august forlod sit hjem med to pistoler," sagde forsvarer Thomas Fogt, da han indledte sin procedure ifølge Sn.dk.

Kenneth Andersen var ikke tidligere straffet, og havde levet en helt almindelig tilværelse med fast arbejde, venner og familie, indtil den 31. august sidste år.

Siden han var 26 år gammel havde han haft et misbrug af kokain ved festlige lejligheder.

"Denne weekend tog jeg imidlertid ekstra meget kokain. Jeg havde ikke sovet hele weekenden, og jeg begyndte at blive paranoid og få angst," forklarede den 32-årige ifølge Sn.dk.

Angsten fik ham til at tage mere kokain, og rusen kulminerede om aftenen den 31. august, hvor Kenneth Andersen forlod sit hjem i Ubby. Han iførte sig en skudsikker vest, og han medbragte to skarpladte halvautomatiske pistoler af mærkerne Mauser og Walther. Hvorfor havde han meget svært ved at forklare.

Han trængte ind på to forskellige adresser.

På forhånd kendte han ikke beboerne på nogen af adresserne. Han truede ikke direkte beboerne Men det første sted affyrede han to skud mod en kummefryser, mens han det næste sted knuste en rude med sine bare næver og løb rundt og trak gardinerne for i huset.

På begge adresser bevarede beboerne dog hovedet koldt, og det lykkedes en beboer at få talt Kenneth Rasmussen til ro, og da politiet ankom, havde den 32-årige lagt våbnene fra sig og blev uden større dramatik anholdt, skriver Sn.dk.

Publiceret 30 January 2020 10:06