Arkivfoto.

Arkivfoto.

Direktør snød 8.000 danskere så vandet drev på nettet: Scorede millioner

Dømt for groft bedrageri

En 24-årig mand fra Greve har fået en dom for groft bedrageri ved at lave konkurrencer på nettet, som udlovede store præmier mod en betaling på fem kroner. Forbrugerne endte i stedet med at blive tilmeldt et dyrt abonnement til en datingside.

Retten i Roskilde afsagde mandag dom i en speciel sag, hvor op imod 8.000 forbrugere via mails og annoncer på Facebook er blevet lokket til at deltage i konkurrencer, selvom de faktisk tilmeldte sig et månedligt abonnement til en datingside.

Annoncerne lokkede med dyre præmier som telefoner, kosmetik og gavekort fra store virksomheder i Danmark. Forbrugerne betalte fem kroner for deltage i konkurrencen, men accepterede samtidig uden deres viden, at de blev tilmeldt et abonnement til datingsiden, hvorefter der automatisk blev trukket 499 kr. fra deres konto.

Den dømte 24-årige mand var registreret direktør for det firma, som lavede konkurrencerne. Retten idømte ham 3 år fængsel i sagen, hvoraf de 2 år og 6 måneder blev gjort betinget. Derudover konfiskerede retten udbyttet af den ulovlige handling, som var på 3.733.966 kr.

Den dømte har anket sagen til landsretten, der nu skal behandle sagen på ny.

Publiceret 07 February 2020 11:17