Arkivfoto.

Buschauffør med promille på 2,68: Smadrede flere biler på ruten

Slap med mild dom, fordi han er gået i behandling for alkoholmisbrug

I sommers blev en buschauffør sigtet for at sidde stangstiv bag rattet på en af Esbjergs bybusser. Onsdag fik den 60-årige mand sin dom, skriver Jv.dk.

Manden huskede kun, at han havde overtaget buslinje 16. Han huskede ikke, at han på Jagtvej, Storegade og Randersvej påkørte henholdsvis en personbil, en varebil og endnu en personbil. En af de påkørte biler blev totalskadet.

Han huskede dog, at han blev anholdt af to politibetjente, og i bussen fandt politiet en Rema 1000-pose med tre flasker hvidvin på hver en liter ved førersædet. Han havde desuden drukket aftenen forinden. Hans promille blev målt til 2,68.

Få dage efter hændelsen indledte manden alkoholbehandling i samråd med sin læge, og siden har han ikke har rørt en dråbe alkohol.

Fordi dommeren var overbevist om, at den tiltalte var på rette kurs, undgik den 60-årige en fængselsstraf på 20 dage, som ellers er normalt i sager om spritkørsel med en promille over 2,00.

I stedet får han en betinget dom med et års prøvetid, et års struktureret alkoholbehandling og et års tilsyn af Kriminalforsorgen, skriver Jv.dk.

Publiceret 13 February 2020 09:45