Narkoskibet Duncan Islands. Foto: Øxenholt Foto

Narkoskibet Duncan Islands. Foto: Øxenholt Foto

Politiet med vanvittig fangst:

Narkoskibet fragtede over 100 kilo kokain

"En mængde kokain i denne størrelse er rigtig, rigtig mange millioner værd," siger Københavns Politi

Hele 27 personer fra en række forskellige lande bliver søndag fremstillet i grundlovsforhør i, hvad der kan udvikle sig til at blive en af de største narkotika-sager i dansk historie.

De anholdte er ifølge en pressemeddelelse fra Københavns Politi sigtet for indsmugling af "ikke under 100 kilo kokain".

"Vi er selvfølgelig meget tilfredse med, at de mange kilo kokain ikke har ramt gaden. Nu efterforsker vi videre for at finde frem til, hvem der nu venter forgæves på leverancerne," siger leder af Center for speciel efterforskning ved Københavns Politi, politiinspektør Dannie Rise.

Tre personer af de 27 personer blev anholdt i Spodsbjerg, mens 24 blev anholdt på et fragtskib, som blev bragt i havn ved Kalundborg lørdag aften. De bliver alle fremstillet Dommervagten i Københavns Byret.

De blev anholdt i en større, koordineret aktion, hvor nationale og internationale myndigheder samarbejdede.

De mange kilo kokain blev ifølge politiet kastet fra containerskibet Duncan Island i Langelandsbæltet ud for Langelands østkyst.

Her tog tre mænd imod det i en mindre båd, hvorefter de sejlede kokainen til Spodsbjerg på Langeland. Her blev kokainen så pakket i bagagerummet i en bil.

Herefter var planen, at det skulle transporteres til København og videre til andre endnu ukendte steder i Skandinavien. De tre mænd blev i stedet anholdt i Spodsbjerg.

"En mængde kokain i denne størrelse er rigtig, rigtig mange millioner værd. Når de sælger narkoen på gaden, så geninvesterer de blandt andet fortjenesten i ny kriminalitet, og de penge mangler nogen nu og kan derfor ikke blive investeret i våben, køretøjer og andet, der understøtter den organiserede kriminalitet," siger Dannie Rise.

Syd for Gedser bordede politifolk fra Københavns Politi fragtskubet Duncan Island, som sejler under Bahamas' flag, og de 24 ombordværende besætningsmedlemmer blev anholdt.

Alle de anholdte er udlændinge, oplyser politiet. De tre mænd, der tog imod kokainen og blev anholdt i Spodsbjerg, er en 50-årig mand fra Rusland og to personer fra Letland på hhv. 41 og 44 år.

De 24 anholdte besætningsmedlemmer fra fragtskibet består af 13 personer fra Filippinerne, fem personer fra Rusland, tre personer fra Letland, to personer fra Ecuador, en fra Indien, en fra Polen og endeligt en fra Ukraine.

De sigtede er i alderen 25 til 60 år.

dp

Publiceret 16 February 2020 10:26