Arkivfoto.

Børnelokker-alarm: Nu er det alvor - denne mand skal findes!

Skole griber ind: Nu skal børnene være under opsyn

Først var det en ti-årig pige, der blev tilbudt slikkepinde, og mandag blev en seksårig dreng lokket med en is af en fremmed mand ved Ramløse Skole. De to tilfælde i februar får nu skolen til at tage sine forholdsregler.

"Vi indskrænker skolens område en smule for, hvor de må være i pauser og fritidsordning. Fremover må de kun være der, hvor vi med sikkerhed ved, at der er godt opsyn med børnene, forklarer skoleleder Thomas Nørregaard til Sn.dk.

En seks-årig dreng var mandag eftermiddag snarrådig og gjorde præcis, som han havde lært, da en fremmed mand henvendte sig til ham ved Ramløse Skole i Helsinge, Nordsjælland, oplyser Nordsjællands Politi.

Drengen var klokken 14.15 på vej fra skole og hen til den nærliggende SFO, da en mand kontaktede ham og fortalte, at han var blevet sendt hen for at hente drengen.

Manden havde en is i hånden, som han tilbød drengen, hvis drengen ville gå med manden hen til hans bil.

Men den seks-årige kunne godt huske, hvad han havde lært om, hvad han skulle gøre, hvis han blev kontaktet af en fremmed, så han skyndte sig at løbe sin vej og finde en voksen, som han fortalte, hvad han havde oplevet.

Den fremmede mand beskrives af politiet som dansk af udseende, 23-30 år, 185-190 cm høj, almindelig af bygning med lyst, kort hår og overskæg. Han talte dansk og var iført cowboybukser og en langærmet trøje.

Publiceret 19 February 2020 12:23