Fotos: Presse-fotos.dk

Dødsbilist havde spritdom i forvejen: Smadrede lille familie - ung mor dræbt, far og 1-årig søn kvæstet

Den 23-årige mand, der fredag den 14.februar torpederede og dræbte en 28-årig kvinde under en overhaling før en bakke ved Asnæs, er tidligere straffet for sprirituskørsel, skriver Sn.dk.

Det bekræfter Martin Bjerregaard, fra Midt- og Vestsjællands Politi, og han henviser til retsbogen for grundlovsforhøet af manden, hvoraf det fremgår, at den nu fængslede mand den 20.december 2018 blev straffet med bøde og en betinget frakendelse af kørekortet i tre år fra 20.december 2018, som straf for at have kørt spirituskørsel.

Politimanden forklarer videre, at den nu varetægtsfængslede mand i forbindelse med anholdelsen den 14.februar på Holbæk Sygehus, cirka to timer efter ulykkestidspunktet, viste 1.06 promille ved en vejledende udåndingsprøve, foretaget med alkometertest, skriver Sn.dk.

Den foreløbige konklusion ud fra undersøgelser og diverse forklaringer er, at den 23-årige kørte i en personbil ad Rødhøj mod øst, da han før en bakke foretog en overhaling af en anden bilist, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Under overhalingen stødte den 23-årige stort set frontalt sammen med en modkørende personbil ført af den nu omkomne kvinde i modsat retning. Den omkomne kvinde blev identificeret som en 28-årig kvinde fra Grevinge, der havde en 30-årig mand og sit 1-årige dreng med som passagerer i bilen. Det viste sig, at både manden og barnet var uden for livsfare, men forblev indlagt på sygehuse til behandling.

Føreren af bilen - den 23-årige spritbilist - der overhalede op ad bakken, flygtede fra stedet efter ulykken. Han blev siden anholdt af politiet.

Publiceret 23 February 2020 10:55