Fotos: Formel B / Facebook

Fotos: Formel B / Facebook

Danske top-restauranter plyndret: Vin for millioner forsvundet

Ukendte gerningsmænd med stor kendskab til dyre vine har i weekenden slået til mod to danske top-restauranter i København. Det skriver Politiken.

Natten til søndag fandt et indbrud sted i vinkælderen under Michelinrestauranten Formel B på Vesterbro, og også Restaurant Sushi Anaba i Nordhavn har haft besøg af ubudne gæster, som har vidst præcis, hvad de gik efter.

På facebook skriver chefkok og ejer af Sushi Anaba, Mads Battefeld:

"Vi har fået stjålet en stor mængde champagne og vin bla.: Taittinger - comte de champagne, Pol roger, Krug, Pierre jouet, Domaine servin, Zind humbrecht, Domaine duvissat og Domaine dagueneau. Chancerne for det kommer tilbage er nok ikke særlig store, men hvis der skulle være nogle der har kendskab til noget i omløb eller har set noget mistænksomt ude i Nordhavn fra lørdag til tirsdag, må I meget gerne kontakte os."

Vin for over en million kroner

Hos Formel B havde tyvene banket sig vej ind til vinkælderen fra naboejendommen - og her er tabet stort.

"Vi ved, at indbrudstyvene har taget op imod 50-60 flasker. Fet drejer sig om samtlige flasker Domaine de la Romanée Conti, Domain du Comte Liger-Belair og Domaine Leroy og kan med sikkerhed sige at der er forsvundet for langt over en million kroner i vin," skriver de to ejere Rune Jochumsen og Kristian Arpe-Møller på facebook.

De appelerer samtidig til, at folk med oplysninger, der kan være brugbare i efterforskningen, kontakter politiet.

Ring til Københavns Politi på telefon 1-1-4.

jn

Publiceret 26 February 2020 11:01