Modelfoto: Adobe Stock

Modelfoto: Adobe Stock elmar gubisch - stock.adobe.com

Landmand idømt fængsel for dyremishandling: Flere dyr lå døde på gården

En 63-årig landmand fra Østjylland er blevet idømt fængsel for mishandling og uforsvarlig behandling af sine dyr. Det oplyser Sydøstjyllands Politi.

Manden fik i oktober 2017 uanmeldt besøg af Landbrugsstyrelsen på hans landejendom mellem Juelsminde og Horsens. I stalden fandt kontrolløren en række døde dyr og otte stærkt afmagrede kreaturer af racen Limosine. Embedslægen blev tilkaldt, som skønnede, at det var uforsvarligt at lade de otte kreaturer leve, og derfor blev de aflivet.

I går var den 63-årige landmand i retten i Horsens, og her forklarede han, at alt, hvad han rørte ved i 2017, gik galt. Høsten var dårlig, han var stresset og havde det psykisk dårligt, og derfor kunne han ikke overskue tingene.

Delvis betinget dom

Retten lagde vægt på at det var en meget grel sag, og landmanden blev dømt for mishandling af dyr, for så vidt angår de døde kreaturer, og for grovere uforsvarlig behandling af de otte levende dyr. Han fik en kombinationsdom på 3 måneders fængsel, hvoraf de 30 dage skal afsones, og de 60 dage blev gjort betinget. Han blev betinget frakendt retten til at eje, bruge, passe eller i det hele taget beskæftige sig personligt med produktionsdyr i en periode på 3 år fra endelig dom, oplyser Sydøstjyllands Politi

Den 63-årige udbad sig betænkningstid med hensyn til at anke dommen.

jn

Publiceret 26 February 2020 09:20