(ARKIV) Sundhedsstyrelsen udsender plakater og informationsmateriale om coronavirus til danske lufthavne, fredag den 7. februar 2020. Ifølge TV2 er en af tv-stationens medarbejdere som den første dansker konstateret smittet med coronavirus. Det skriver Ritzau, torsdag den 27. februar 2020.. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

(ARKIV) Sundhedsstyrelsen udsender plakater og informationsmateriale om coronavirus til danske lufthavne, fredag den 7. februar 2020. Ifølge TV2 er en af tv-stationens medarbejdere som den første dansker konstateret smittet med coronavirus. Det skriver Ritzau, torsdag den 27. februar 2020.. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix) Foto: Ritzau/Scanpix

Ansat på TV 2 smittet med Corona-virus: Derfor blev han smittet - "Vi fik et chok"

Første dansker smittet med coronavirus Der er tale om en medarbejder på TV2.

Det skriver TV 2 Nyhederne, og det bekræftes af Sundhedsstyrelsen.

"Min kone og jeg fik noget af et chok i nat klokken 02.15, da en læge fra infektionsmedicinsk på Roskilde Sygehus kunne meddele, at jeg er testet positiv for coronavirus som den første i Danmark," skriver den smittede mand, Jacob Tage Ramlyngpå Facebook.

TV 2-medarbejderen opholdt sig sammen med sin familie i sidste uge på skiferie i det nordlige Italien, der i flere regioner har oplevet en stigning i antallet af smittetilfælde siden weekenden.

Familien kom hjem fra ferie mandag og efter at have oplevet symptomer som hoste og feber, blev han onsdag eftermiddag testet for smitte med coronavirus på sygehuset.

Natten til torsdag lød beskeden, at Jacob Tage Ramlyng var smittet, men at hans kone og søn - der begge har haft symptomer på sygdom - ikke er smittede.

"Vi er ved godt mod, selv om er trætte og præget af hovedpine, ondt i halsen og hoste. Det bliver helt uvirkeligt at skulle være spærret inde i to uger, men vi prøver at få det bedste ud af det," skriver Jacob Tage Ramlyng, der fredag - i hjemmekarantæne - skal fejre sin ældste søns fødselsdag.

Den ansatte er Jakob Tage Ramlyng, som i sidste uge altså var på en skitur med familien i Lombardiet i Norditalien. Han er nu i karantæne i sit hjem på Sjælland.

Sundhedsminister Magnus Heunicke holder pressemøde om situationen klokken 8, oplyser ministeriet.

Ifølge ministeriet er personen blevet konstateret smittet natten til torsdag.

'Vi tager den nye situation meget alvorligt. Arbejdet med at inddæmme og opspore er nu gået i gang'.

Publiceret 27 February 2020 07:48