Arkivfoto

Arkivfoto

25-årig erkender: Plyndrede sin arbejdsplads for designmøbler

Får fire års fængsel for bl.a. tyveri af designervarer fra arbejdsplads

I fredags blev en 25-årig mand fra Horsens idømt fire års fængsel ved Retten i Horsens for bl.a. tyveri af designervarer fra sin arbejdsplads for over en halv million kroner, besiddelse af en revolver, videreoverdragelse af ikke under 400 gram kokain svarende til 400.000 kr. og hvidvask af 188.000 kr.

Sagen blev behandlet som en tilståelsessag, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Tyveri af designervarer

Den 25-årige mand blev efter sin erkendelse fundet skyldig i over en periode fra starten af 2017 til april 2019 at have stjålet designervarer fra sin arbejdsplads i Horsens. Flere af designervarerne beholdt han selv og indrettede sit hjem med og andre solgte han videre til venner og bekendte.

De penge, han fik for de stjålne designervarer, vaskede den 25-årige efterfølgende hvide, da han indsatte pengene i banken. Over for banken fremviste han bl.a. en spilkupon med gevinst, som var købt til formålet, så det så ud som om, at han havde opnået pengene på lovlig vis.

Videresalg af kokain

Han blev også fundet skyldig i at have videresolgt 400 gram kokain med en betydeligt fortjeneste fra starten af 2017 til maj 2019. I alt solgte han kokain for 400.000 kr.

Da Sydøstjyllands Politi anholdt manden den 14. maj 2019 fandt de en revolver i hans kælderrum. Revolveren lå i en reol i en stofpose sammen med remedier til salg af narkotika. Han blev derfor også fundet skyldig i at være i besiddelse af revolveren. Derudover blev han også fundet skyldig i at være i besiddelse af to peberspray og for overtrædelse af dopingloven.

Straf

Retten lagde vægt på, at tyveriet fra arbejdspladsen netop var begået, mens han var ansat, at det var begået over en lang periode, at det var systematisk og organiseret.

I forbindelse med videreoverdragelsen af kokain blev der lagt særlig vægt på arten og mængden af narkotika, samt at der var sket videresalg og den 25-årige mand derfor havde opnået en fortjeneste ved forbrydelsen.

På den baggrund blev den 25- årige mand idømt fire års fængsel. Derudover blev der konfiskeret en lang række effekter samt 398.000 kr.

Den 25-årige mand valgte, efter samråd med sin forsvarer, at modtage dommen, oplyser Sydøstjyllands Politi.

jn

Publiceret 02 March 2020 13:30