(ARKIV) Dronning Margrethe deltager i indvielse af Rigshospitalets Nordfløj, den 14. Januar 2020. Dronning Margrethe vil tale til den danske befolkning tirsdag aften. Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse. Det skriver Ritzau, tirsdag den 17. marts 2020.. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix)

(ARKIV) Dronning Margrethe deltager i indvielse af Rigshospitalets Nordfløj, den 14. Januar 2020. Dronning Margrethe vil tale til den danske befolkning tirsdag aften. Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse. Det skriver Ritzau, tirsdag den 17. marts 2020.. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix) Foto: Ritzau/Scanpix

Derfor taler Dronning Margrethe til danskerne i aften

Dronning Margrethe taler til danskerne tirsdag aften, og talen bliver vist på DR og TV2 klokken 20.00, oplyser kongehuset.

Der er naturligvis en særlig grund til, at Dronning Margrethe vil tale til den danske befolkning - nemlig om spredningen af coronavirus i Danmark.

Det kommer til at foregå tirsdag klokken 20.00 fra Fredensborg Slot, oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

Coronavirusset, der blev opdaget i Kina i slutningen af 2019, har de seneste uger spredt sig voldsomt i Danmark.

Tirsdag middag er 960 personer konstateret smittet. 82 personer er indlagt, heraf 18 på en intensiv afdeling. Der er et stort mørketal, hvad angår antallet af smittede, har sundhedsminister Magnus Heunicke (S) tidligere oplyst ifølge Ritzau.

Publiceret 17 March 2020 14:01