Foto: Søren Rønholt

Togpassager uden billet: Hostede på kontrollør og sagde, han havde corona

En patrulje fra Østjyllands Politi tog torsdag kl. 22.44 imod en 21-årig mand på banegården i Aarhus. Nogle minutter før havde en togkontrollør ringet til politiet og fortalt, hvordan den 21-årige havde hostet på ham og sagt, at han havde corona.

Den unge mand og tre af hans venner havde fået en afgift for at køre uden billet. Det blev den 21-årigs sur over, og han provokerede gentagne gange kontrolløren, og på et tidspunkt hostede han så mod konduktøren og sagde højt, at han havde corona.

Politiet stod på toget i Aarhus, hvor den 21-årige blev anholdt og sigtet for trussel om vold mod en person i offentlig tjeneste. Da han blev visiteret, fandt betjentene en bushammer, som han blev sigtet for stjæle.

Han sagde, at han ikke havde corona, og at det bare havde været for sjov. Han blev dog alligevel undersøgt af en læge, og hans sundhedsjournaler blev efter samtykke tjekket. Da han ikke havde symptomer på sygdom, og han ikke stod som smittet i systemet, blev det vurderet, at han ikke havde corona.

Den unge mand kan nu se frem til et retsligt efterspil efter hans overtrædelse af straffeloven, oplyser Østjyllands Politi.

Publiceret 20 March 2020 12:54