Foto: Dyrenes Beskyttelse

Advarsel - frygtelige billeder: Hunde sultet ihjel. Ufattelig vanrøgt af hunde og katte

En bekymret borger og en sofa i overskud hjalp med til at redde hunde og katte væk fra landejendom

Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral - telefon 1812 - fik i starten af marts et tip fra en borger med relation til en landejendom, hvor borgeren havde set adskillige beskidte bure med hunde i. En frivillig kredsformand fra Dyrenes Beskyttelse besøgte derfor ejendommen, hvor hun ikke kunne få adgang til at se forholdene indendørs, men dog fik lov til at tilse dyrene udenfor.

Dyrenes Beskyttelse lagde sammen med en lokal borger pres på ejeren af dyrene for at overdraget dem. Det lykkedes i bytte for en sofa. Der var tale om fem hunde og to katte, som alle blev kørt til Dyrenes Beskyttelses internat i Brande, hvor de blev dyrlægetjekket og fik den nødvendige pleje. Først efterfølgende blev Dyrenes Beskyttelse gjort opmærksom på, at der lå døde hunde i skraldespanden.

"Sager som denne viser, hvor alsidige vores folk ofte skal være i deres arbejde. Takket være indsatsen fra en bekymret borger med ben i næsen og en sofa i overskud blev dyrene overdraget til vores internat. Det er en utrolig tragisk sag, der hurtigt tog en drejning fra trist til værre, da vi finder ud af, at nogle hunde er blevet passet, mens andre formentlig er blevet sultet ihjel," fortæller Yvonne Johansen.

De fem hunde og de to katte er heldigvis allerede kommet ud til kærlige hjem gennem Dyrenes Beskyttelses internat i Brande.

Foto: Dyrenes Beskyttelse

"Vi ser desværre en hel del sager, hvor nogle mennesker, der typisk i forvejen lever på kanten af samfundet, får samlet en masse dyr sammen, men ikke er i stand til at tage sig af dem. Denne tendens kalder vi dyrehoardere, og det går desværre ofte ud over dyrenes ve og vel, når dyreholdet vokser ejerne over hovedet, siger Yvonne Johansen og fortsætter:

"Ofte vil vi forsøge os frem med dialog og vejledning til at få rettet op på forholdene, men nogle gange er det for sent. I en sag så grov som denne har vi måtte politianmelde den tidligere ejer for grov uforsvarlig behandling af dyr, og vi følger naturligvis sagen og stiller os til rådighed for politiets efterforskning. Det er vores klare holdning, at den her slags mennesker skal have en hård straf og dermed fratages retten til at holde dyr fremover," siger hun.

Foto: Dyrenes Beskyttelse.

Foto: Dyrenes Beskyttelse.

Publiceret 25 March 2020 09:09