Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Skruer bissen på: - Dem som ikke vil høre, de må til gengæld føle

Af
Jacob Nielsen

Justitsminister Nick Hækkerup fortalte på dagens corona-pressemøde, at regeringen i morgen vil præsentere en hastelov i Folketinget, som skal gøre det muligt at slå hårdt ned på de personer, som begår kriminalitet i sammenhæng med coronakrisen.

Loven fordobler straffen for plat, svindel og tyveri af værnemidler, som der er set eksempler på den seneste tid. Visse tyverier, som før blev straffet med bøde, skal nu udløse fængsel.

Her henvises til sager, som Lokalavisen.dk har beskrevet flere af de seneste dage. Det drejer sig om tricktyve, som har udgivet sig for at være fra sundhedsvæsenet og snydt sig ind i privates hjem, tyveri af håndsprit og andre værnemidler fra hospitaler og apoteker og online svindel, hvor kriminelle via falske hjemmesider forsøger at lokke koder og andre oplysninger fra borgerne med baggrund i coronasituationen.

Samtidig vil den nye lov være myndet på folk, der forsøger at udnytte de milliardstore støttepakker, der er vedtaget for at hjælpe coronaramte virksomheder.

Hos Rigspolitiet hilser man regeringens tiltag velkommen.

"Selvom kriminaliteten er nedadgående for tiden, så er der en lille gruppe mennesker, som ikke vil rette ind, og af hensyn til den store gruppes fortsatte tålmodighed og fortsatte efterlevelse af reglerne og restriktionerne, så er det selvfølgelig rigtig vigtigt, at vi fra myndighedernes side slår hårdt ned på den lille gruppe, som ikke vil høre. De må så til gengæld føle. Derfor er vi glade for de initiativer, der kommer nu," sagde rigspolitichef Torkild Fogde på pressemødet om regeringens initiativ.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Publiceret 25 March 2020 17:42