Arkivfoto: Andreas Gebert/Reuters/Ritzau Scanpix

Arkivfoto: Andreas Gebert/Reuters/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Forklædt som Sundhedsstyrelsen: Tricktyve besøgte pensionist i hvide plastdragter og masker

Politiet roser pensionist for at gennemskue corona-tricktyve, hvorefter de tog flugten

Regeringen vil i dag præsentere en hastelov i Folketinget, som skal gøre det muligt at slå hårdt ned på personer, som begår kriminalitet i sammenhæng med coronakrisen. Loven vil fordoble straffen for plat, svindel og tyveri af værnemidler, og det er der tilsyneladende hårdt brug for.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at svindlere i den forgangne uge blandt andet har forsøgt at få adgang til en kvindelig pensionists hjem i Sønderjylland iført hvide plastdragter med blå hætter og masker. Mændene ringede på døren og hævdede, at de var fra Sundhedsstyrelsen.

Heldigvis udviste kvinden sund skepsis. Hun åbnede ikke sin dør, men lod i stedet samtalen foregå gennem et vindue.

Kvinden nægtede at tro på, at de kom fra Sundhedsstyrelsen, og da hun løftede sin telefon for at vise, at hun ville ringe til politiet, løb de to tricktyve fra stedet, oplyser politiet.

Efterfølgende orienterede hun politiet om hændelsen.

Vær skeptisk

Vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis forebyggelsesenhed roser kvinden for at have gjort det helt rigtige.

"Tricktyvene spiller på, at vi i Danmark generelt har høj tillid til hinanden og til myndighederne, hvorefter de forsøger at blive lukket ind i borgernes hjem, så de kan stjæle kontanter, kreditkort og værdigenstande," siger Chr. Østergård.

Han fortæller samtidig, at det er vigtigst at være skeptisk over for ukendte personer, der ringer på døren.

"Nogle vil måske mene, at man er uhøflig over for en person, der udgiver sig for at være fra myndighederne. Men det er helt i orden at være kritisk og for eksempel bede om legitimation," siger vicepolitiinspektøren.

jn

Publiceret 26 March 2020 08:18