Arkivfoto.

Mens der massefyres: Udenlandsk arbejdskraft rejser frit ind i Danmark uden corona-karantæne

Både SF og DF kræver regler strammet. Minister klar til at se på det.

Danskere, der kommer hjem fra ferie i udlandet, skal straks gå to uger i karantæne, familie og venner skal holde sig fra knus, kys og kram ved modtagelsen for at mindske risikoen for coronasmitte, lyder den direkte opfordring fra myndighederne.

Helt anderledes ser det ud for udlændinge, der kommer til Danmark for at arbejde, oplyser DR Nyheder.

Arbejdskraft kan med de nuværende corona-restriktioner bevæge sig frit over grænsen. Og udenlandske arbejdere kan rejse ind i Danmark uden nogen form for karantæne eller helbredstjek - de skal kun dokumentere, at de har et arbejde i Danmark.

Ifølge professor og virusforsker ved Københavns Universitet Allan Randrup Thomsen kan det være med til at øge risikoen for coronasmitte i Danmark.

DR Nyheder har talt med flere arbejdspladser, der følger myndighedernes anvisninger og dermed har ansatte, der kommer fra udlandet og begynder at arbejde uden at have været i karantæne.

Udlændinge, der arbejder i Danmark, kan opdeles i to kategorier. Nogle kommer for at arbejde som ansatte i danske firmaer, mens andre arbejder i udenlandske firmaer, som har en opgave i Danmark.

Både SF og Dansk Folkeparti mener, at der er tale om et hul, der bør lukkes omgående.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) forstår de kritiske røster. Han vil nu indkalde arbejdsmarkedets parter, arbejdsgivere og fagforeninger, og sine ministerkollegaer til en snak om, hvad der kan gøres, skriver DR Nyheder.

Publiceret 27 March 2020 07:51