Arkivfoto

Arkivfoto

Advarsel om mystiske svindelopkald fra politiets eget telefonnummer 14 48: Pas på - det er IKKE politiet

En ukendt person udgiver sig for at være fra Midt- og Vestsjællands Politi

Mindst tre personer fra henholdsvis Stege, Rønne og Thistedegnen modtog mandag mystiske opkald fra et telefonnummer som matcher Midt- og Vestsjællands Politis nummer. Der er tale om svindelopkald, oplyser politiet.

Klokken 18 fik en 66-årig mand fra Rønne et opkald fra telefonnummer 4635 1448. Opkaldet kom fra en mand, som sagde, at han arbejdede med databedrageri hos Midt- og Vestsjællands Politi. Han afbrød opkaldet og kontaktede politiet for at høre, om det var et reelt opkald, hvilket ikke var tilfældet.

Klokken 18.17 anmeldte en 72-årig kvinde fra Frøstrup ved Thisted, at hun kort forinden havde fået et lignende opkald, hvor der stod tlf. 4635 1448 i displayet. I røret var en mand, som oplyste at han arbejdede med økonomisk kriminalitet hos ”Holbæk Politi”. Den 72-årige fattede mistanke til manden i røret og lagde på. Hun anmeldte efterfølgende opkaldet til politiet.

Også en 62-årig mand fra Stege havde fået et opkald fra samme nummer.

Sagen om de falske politihenvendelser efterforskes nu, for at forsøget finde frem til personen, der har ringet.

Grunden til at det er telefonnummeret til Midt- og Vestsjællands Politi, som fremgår af displayet, er, at gerningsmanden kan bruge en tjeneste, hvor han selv vælger hvilket telefonnummer, som skal vises på den telefon, som modtager opkaldet.

Dette kaldes for et spoofing opkald, og er noget der ofte anvendes af personer, som vil narre borgerne via telefonopkald, hvor de udgiver sig for at være fra myndigheder, banker eller andre virksomheder. Derfor skal man som borger være skeptisk - også overfor kendte telefonnumre.

Politiet vil gerne rose borgerne for at udvise skepsis og afbryde opkaldet, som de fandt mistænkeligt og efterfølgende anmelde sagen.

Politiet har endnu ikke modtaget oplysninger om, at nogen borgere skulle være blevet franarret personfølsomme oplysninger i forbindelse med opkald fra det nævnte nummer.

jn

Publiceret 14 April 2020 16:39