Arkivfoto.

Kvinde dræbt, da hun krydsede vej: Bilist havde en 3-liters vindunk i bilen og en promille på 2,55

En 53-årig mand fra Hadsund er torsdag ved Retten i Randers blevet idømt ubetinget fængsel i et år og ni måneder for uagtsomt manddrab på en 78-årig kvinde, som han i meget beruset tilstand påkørte i sin bil. Han blev desuden frakendt kørekortet i 10 år, oplyser Østjyllands Politi.

Ulykken skete den 27. januar om formiddagen i Øster Tørslev nord for Randers. Den 78-årige kvinde var i færd med at krydse vejen med sin rollator, da den 53-årige kom kørende midt ude på vejen mellem de to vognbaner og påkørte hende med omkring 50 km/t. Kvinden blev erklæret død mindre end en time senere.

Efter påkørslen blev den 53-årige anholdt, da politiet kom frem. I den 53-åriges bil stod en tre liters vin, som han erkendte, han havde drukket af undervejs, og blodprøven viste senere, at han havde en promille på mindst 2,55.

Den 53-årige blev i december sidste år også taget for spritkørsel med en høj promille, men måneden efter sad han altså igen beruset bag rattet.

"Den 53-årige kørte i svært beruset tilstand, mens han drak undervejs, og påkørte herefter den 78-årige fodgænger, der var ved at krydse vejen med sin rollator. Der er flere skærpende omstændigheder i den her sag, og det indgik i straffen, at den 53-årige måneden forinden var blevet anholdt for at have kørt i stærkt påvirket tilstand. I forhold til den strafpraksis, der er på området, så er jeg tilfreds med dommens længde," siger anklager Jacob Gents.

I retten blev den 53-årige ud over uagtsomt manddrab dømt for spirituskørslen måneden forinden, hvor blodprøven viste en promille på mindst 2,94.

Han nægtede sig skyldig i uagtsomt manddrab og udbad sig betænkningstid med hensyn til anke af dommen. Han blev fortsat varetægtsfængslet efter domsafsigelsen.

Publiceret 23 April 2020 18:11