Arkivfoto

Arkivfoto

Flere borgere kontaktet og afhørt af betjent Kevin Hansen - nu slår politiet alarm

Flere borgere blev i løbet af torsdag ringet op af en mand, der præsenterede sig som betjent Kevin Hansen fra Slagelse Politi, og i displayet på borgernes telefoner så det ud som om, han ringede fra et af politiets telefonnumre.

Der var bare ét problem - Kevis Hansen har intet med politiet at gøre. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som advarer imod opkaldene.

"Man skal aldrig give personlige eller fortrolige oplysninger over telefon – eller e-mail for den sags skyld – og hvis det er et opkald fra en person, der påstår at ringe fra politiet, kan politiets servicecenter i de fleste tilfælde af- eller bekræfte oplysningerne," lyder advarslen.

Den ene, som blev kontaktet af "Kevis Hansen" torsdag, var en kvinde fra Fredericia, som dog ikke tog telefonen, men i stedet vendte tilbage til politiets servicecenter for at høre, hvad politiets ærinde var.

En anden var en mand fra Fyn, vendte tilbage til politiet og fortalte, at han også var blevet kontaktet, og klokken 18 ringede en tredje person fra Fyn. Han var blevet "afhørt" og havde i god tro givet oplysninger om bl.a. NemID i telefonen.

Der var altså tale om fupopkald. Politiet har ikke oplyst, om nogle af borgerne, som har modtaget opkald, har fået hævet penge fra deres konti eller på anden måde er blevet misbrugt.

Hvis du har oplysninger om, hvem den falske betjent kan være, skal du straks kontakte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på telefon 1-1-4.

jn

Publiceret 24 April 2020 00:00