Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock Andrey Popov - stock.adobe.com

Falsk bankrådgiver snød kvinde så vandet drev - men så snød hun ham tilbage

Snarrådig borger snød sin bedrager i sidste øjeblik

En ældre kvinde i Sønderjylland slap med skrækken, da hun tidligere på måneden blev kontaktet af en kriminel, der udgav sig for at være fra hendes pengeinstitut.

Den falske bankrådgiver oplyste, at der var trukket flere tusinde kroner fra kvindens bankkonton, men at han kunne hjælpe hende, hvis blot hun gav ham sine Nem-Id oplysninger.

Det lykkedes desværre i første omgang at få kvinden overtalt til at udlevere oplysningerne, men heldigvis fattede kvinden mistanke, så snart røret var lagt på.

Hun kontaktede straks sin bank, der afviste at kende noget til opkaldet. Og da banken omgående spærrede kvindens bankkonto og Nem-Id, lykkedes det at afværge, at kontoen blev tømt, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, som advarer alle mod at udlevere oplysninger over telefonen.

"Det er yderst vigtigt at bevare sin kritiske sans. De kriminelle spiller på, at de lyder myndige og overbevisende, når de udgiver sig for at være fra banken, politiet, skattemyndighederne eller skifteretten. Men uanset hvor overbevisende de lyder, så vil en rigtig betjent og en rigtig bankrådgiver aldrig bede om at få udleveret personlige oplysninger på denne måde. Så tro ikke på dem og udlever aldrig oplysningerne," siger vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Han fortæller, at en anden kvinde ikke var lige så heldig i januar, hvor hun på få øjeblikke mistede 365.000 kroner, efter at kriminelle havde lokket Nem-Id oplysninger ud af hende over telefonen.

jn

Publiceret 28 April 2020 00:00