Tilsyn på havnen i Roskilde, hvor del vel og mærke ikke var nogen problemer.

Tilsyn på havnen i Roskilde, hvor del vel og mærke ikke var nogen problemer. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi.

Coronabøder til tre pizzeriaer og 14 personer

Midt- og Vestsjællands politi fik fredag aften klokken 22.34 en anmeldelse om, at en stor gruppe på omkring 20 personer var forsamlet ved en shelterplads på Vallekildevej i Hørve i Oddsherred Kommune.

Forinden havde en borger forgæves bedt dem om at sprede sig på grund af risikoen for coronasmitte, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Da politiet ankom til shelterpladsen, stak 6-7 personer af fra stedet, mens de resterende 14 mænd og kvinder i alderen 20-32 år blev sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet ved at være på et cirka 50 kvadratmeter stort området omkring et bål.

”Jeg forstår godt, at det kan være svært, især for unge, at holde afstand, når vejret er godt, og foråret er over os, men Covid-19 er altså ikke overstået endnu, selvom samfundet gradvist er på vej til at åbne igen," siger Midt- og Vestsjællands Politi’s operative bagvagt, vicepolitiinspektør Bjørke Kierkegaard.

”Forsamlingsforbuddet er stadig gældende, og det er helt afgørende, at anvisningerne omkring afstand og ingen grupper på mere end 10 personer fortsat følges i det offentlige rum, hvis det skal lykkes. Jeg vil opfordre unge og alle andre til at holde fast og til at holde afstand – også selvom vejret er godt."

I forbindelse med tilsyn fredag eftermiddag og aften ved blandt andet forretninger i Hvalsø, Solrød Strand og Holbæk kunne politiet konstatere, at der ved pizzeriaernes udendørs borde og bænke blev indtaget mad indkøbt i forretningen, uagtet at disse forretninger kun må sælge mad som take-away. De ansvarlige for pizzeriaerne blev derfor sigtet for overtrædelse af corona-lovgivningen.

Midt- og Vestsjællands Politi fortsætter i den kommende tid disse særlige tilsyn både med forretningsdrivende og på steder i offentlige rum, hvor mange måske vil forsamles i det gode vejr. Formålet er at kontrollere, om forretningsdrivende overholder forskrifterne for at undgå spredning af coronasmitten, og om for mange mennesker forsamles i det offentlige rum eller i øvrigt holder fornøden afstand.

Politiet vil skride ind over for overtrædelser af coronalovgivningen og er derfor klar med bødeblokken, når en lovovertrædelse konstateres.

Overtrædelse af forsamlingsforbuddet straffes som udgangspunkt med en bøde på 2.500 kroner

Forretningsdrivendes overtrædelser af coronalovgivningen straffes som udgangspunkt med en bøde på mindst 10.000 kroner.

jr

Publiceret 09 May 2020 14:15