Foto: Enrique Castro-Mendivil/Reuters/Ritzau Scanpix

Foto: Enrique Castro-Mendivil/Reuters/Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

Toldere har beslaglagt 90 kilo kokain fra kreative smuglere

Sidste år beslaglagde toldere næsten 90 kilo kokain fra smuglere, som fortøgte at føre det ind i landet i alt fra pakker, kufferter til biler og containere. Det er en stigning fra kun seks kilo i 2018, oplyser Toldstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det høje tal skyldes først og fremmest en række store beslag i løbet af 2019. I maj tilbageholdt toldere på Rødbyhavn en varevogn med 18 kilo kokain, og senere samme dag fandt toldere i Københavns Lufthavn seks kilo kokain skjult i kufferter. I december fandt toldere i Københavns Lufthavn på ny knap syv kilo kokain gemt i shampooflasker, og på Aarhus Havn lå 40 kilo kokain skjult i en container.

"Vi går målrettet efter de smuglere, der forsøger at indføre euforiserende stoffer som eksempelvis kokain. Smuglerne forsøger sig med forskellige kreative måder at indføre ulovlige varer. Derfor har vi toldere placeret i hele landet, der laver effektiv toldkontrol baseret på stikprøver, risikovurderinger og overvågning," siger kontroldirektør i Toldstyrelsen, Preben Buchholtz.

800 medarbejdere i Toldstyrelsen sikrer smidig handel og effektiv toldkontrol ved grænseovergange med kontrolenheder i hele landet.

jn

Publiceret 12 May 2020 08:26