Arkivfoto

Arkivfoto

Ægtepar gik i fælden, da Victor Hansen fra "politiet" ringede: Nu advares andre

Falsk politimand fuppede sig til oplysninger i telefonen

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi advarer endnu engang alle om at udlevere personfølsomme oplysninger til fremmede over telefonen.

Det sker, fordi man onsdag havde endnu et eksempel på telefonsvindel, hvor en person udgav sig for at være fra politiet og på den måde fik lokket flere personlige oplysninger – blandt andet om kort og NemID – ud af et ældre ægtepar.

Ægteparret fra Nykøbing Falster blev onsdag eftermiddag ringet op af "Victor Hansen", som fortalte, at han var betjent og efterforskede en sag om tyveri fra parrets bankkonti.

På parrets telefon stod telefonnummeret til Midt- og Vestsjællands Politi, hvilket var med til at underbygge, at manden i telefonen var fra politiet.

Imidlertid fattede en pårørende til ægteparret mistanke og fik bekræftet, at der var tale om telefonsvindel. Deres konti blev straks spærret, og sagen efterforskes nu som en sag om uberettiget anvendelse af betalingskort.

Politiet opfordrer alle til at dele denne historie og advarsel med familiemedlemmer, der er mindre digitalt velbevandrede.

jn

Publiceret 15 May 2020 09:59