Foto: Lars Krabbe/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Foto: Lars Krabbe/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Afsløret i millionsvindel: 57-årig har søgt corona-kompensation for 17 medarbejdere

En 57-årig mand er i morges blevet anholdt i København mistænkt for uberettiget at forsøge at få udbetalt lønkompensation for en lang række medarbejdere i forskellige selskaber. Det oplyser Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK).

Den 57-årige har indsendt ansøgninger om kompensation til 17 medarbejdere i fem forskellige selskaber og foreninger med krav om udbetaling af omkring 1,25 mio. kroner. Han nåede aldrig at få udbetalt penge, men er sigtet for at have givet urigtige oplysninger for at få støtte fra hjælpepakkerne. I et tilfælde er det sket, efter strafniveauet blev forhøjet til det firedobbelte.

"Når Folketinget har vedtaget hjælpepakker med offentlige midler for at holde hånden under dansk økonomi i en svær situation, så er det afgørende, at vi sætter hårdt ind over misbrug. Vi holder skarpt øje med alle former for snyd og svindel i forbindelse med hjælpepakkerne, og vi slår kompromisløst ned på alle sager," siger Thomas Anderskov Riis.

Den anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af fredagen.

SØIK har indtil videre modtaget 20 politianmeldelser om mulig svindel fra henholdsvis Erhvervsstyrelsen og Hvidvasksekretariatet.

jn

Publiceret 22 May 2020 13:07