Arkivfoto.

Motorcyklist hamrede med mindst 250 km/t over Sjællandsbroen - højre om bilisterne

Klokken 11.36 lørdag ville færdselspolitiet kontrollere en motorcyklist, som kørte med væsentlig højere hastighed end tilladt ad Køge Bugt Motorvejen mod nord ved Greve.

Motorcyklisten ønskede dog ikke at tale med færdselspolitiet og satte hastigheden meget op, så han med skønsmæssigt med mindst ca. 250 km/t kørte videre ad motorvejen via Avedøre og Sjællandsbroen mod København, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Undervejs foretog han ifølge den forfølgende færdselspatrulje overhalinger højre om andre trafikanter, ligesom han kørte over for rødt lys i et lyskryds ved motorvejens afslutning på Amager.

En politipatrulje fra København assisterede og fik standset motorcyklisten på Artillerivej på Amager.

Føreren var en 37-årig mand fra Kalundborg, som blev anholdt. En efterfølgende narkometertest indikerede, at motorcyklisten var påvirket af hash under den hurtige kørsel på motorcyklen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Og hans førerret er nu inddraget, så han ikke længere må køre motorcykel.

Politiet vil nu gennemse den videooptagelse, som den forfølgende færdselspatrulje optog af den hensynsløse kørsel, inden motorcyklisten hører nærmere fra politiet og bliver indkaldt til et retsmøde for at få afgjort straffen for kørslen.

Publiceret 25 May 2020 15:13