Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock kai - stock.adobe.com

Top-svindler anholdt: Har snydt så det driver på Den Blå Avis

24-årig mand er varetægtsfængslet for omfattende bedrageri

Nordjyllands Politi skred tirsdag morgen til anholdelse af en 24-årig mand fra Aalborg, som mistænkes for mindst 175 tilfælde af bedrageri på internettet.

Svindlen er primært sket gennem salgsannoncer på især Den Blå Avis, hvor han har angivet at sælge varer som eksempelvis playstation eller Apple TV – selvom han ikke har været i besiddelse af dem.

"Det er et omfattende tilfælde af bedrageri på internettet, der er tale om i denne sag. Rigtig mange mennesker er blevet snydt, så jeg er tilfreds med, at vi i dag har kunnet skride til anholdelse af den 24-årige mistænkte mand," siger politikommissær Troels Jul Kjærgaard, der vurderer, at svindlen løber op over 130.000 kroner.

Det landsdækkende center for anmeldelse, visitation og indledende efterforskning af it-relateret økonomisk kriminalitet, LCIK, har opsamlet og koordineret de mange anmeldelser om bedrageri, der kom ind fra mange hjørner af landet i denne sag.

"Det er et vigtigt bidrag til, at vi i dag har haft det fornødne grundlag for at kunne foretage anholdelse af den mistænkte," siger Troels Jul Kjærgaard.

Den 24-årige blev i løbet af tirsdagen varetægtsfængslet i tre uger under et grundlovsforhør ved Retten i Aalborg.

jn

Publiceret 27 May 2020 11:37