Der er op til 10 års fængsel i straffelovens bestemmelser om brandstiftelse, og dertil kan komme meget store erstatningskrav. Foto: Presse-fotos.dk

Der er op til 10 års fængsel i straffelovens bestemmelser om brandstiftelse, og dertil kan komme meget store erstatningskrav. Foto: Presse-fotos.dk

Politiet rystet: "Det her er alvorligt, tankeløst og farligt"

Seks brande i Herlev natten til søndag. Politiet efterforsker, og hører gerne fra vidner.

Københavns Vestegns Politi efterforsker på højtryk årsagen til at en institution i Herlev natten til søndag stod i flammer og at der samtidig var fem andre brande i byen, og man arbejder ud fra en mistanke om, at de mange påsatte brande kan hænge sammen.

”Det her er alvorligt, tankeløst og farligt. Vi fortsætter med en øget patruljering i byen og har en stor indsats i gang for at komme til bunds i det her og retsforfølge de skyldige,” siger politidirektør Kim Christiansen.

Brandene blev alle antændt mellem midnat og klokken 02.30 og gik også ud over en række biler og containere.

Københavns Vestegns Politi var talstærkt tilstede i Herlev hele natten, og det fortsætter i tæt samarbejde med Herlev Kommunes gadeplansmedarbejdere, som i forvejen var ude og nu styrker indsatsen på gaden.

Søger vidner

Politiet hører gerne fra vidner, som måtte have set eller hørt noget mistænkeligt før, under og efter brandene, som skete:

• Marielundsvej kl. 23.56

• Carl Nielsens Plads kl. 01.08

• Herlev Hovedgade 127 kl. 01.24

• Melissehaven 13 kl. 02.04

• Vindebyvej 18 kl. 02.08

• Ettehavevej 83 kl. 02.24

Foto: Københavns Vestegns Politi

Foto: Københavns Vestegns Politi

Kontakt lokalpolitiet, som søndag er til stede ved den nedbrændte institution Kommenhaven med en mobil politistation. Du kan også ringe til Københavns Vestegns Politi døgnet rundt på telefon 1-1-4.

jn

Publiceret 31 May 2020 11:54