Foto:

Foto: Tobias Nicolai/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Har han dræbt Emilie Meng?

Ny bog oplyser, at politiet mindst tre gange har afhørt Peter Madsen i sagen om drabet på den 17-årige Emilie Meng

Peter Madsen blev i 2018 idømt fængsel på livstid for et brutalt mord på den svenske journalist Kim Wall. Nu sætter en ny bog gang i spekulationen om, hvorvidt Peter Madsen også havde noget at gøre med drabet på Emilie Meng.

Det skriver B.T.

Den 17-årige pige forsvandt i sommeren 2016 og blev fundet dræbt godt et halvt år efter. Ingen er dømt for forbrydelsen, og det er en sag, som flere gange har fået landsdækkende opmærksomhed. Ikke mindst sidste år, hvor B.T. afdækkede drabsefterforskningen med podcast-serien 'Emilie Meng Mysteriet'. Det var journalisterne Bo Norström Weile og Jesper Vestergaard Larsen fra B.T., som over 11 afsnit dykkede ned i den tragiske drabssag.

De selvsamme journalister har nu skrevet bogen 'Emilie Meng - Pigen der forsvandt', som udkommer tirsdag 23. juni.

Her bliver der blandt andet spekuleret i, om Peter Madsen kan have noget med Emilie Meng-sagen at gøre. Det fremgår således af bogen, at Peter Madsen mindst tre gange er blevet afhørt af politiet i forbindelse med drabssagen. Blandt andet har politiet undersøgt flere ligheder mellem Kim Wall-sagen og drabet på Emilie Meng. Peter Madsen skulle blandt andet have haft adgang til en hvid varevogn svarende til den, som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har efterlyst flere gange i relation til Emilie Mengs forsvinden, skriver B.T.

Bogen dømmer ikke Peter Madsen som Emilie Mengs morder, og over for B.T. kalder personer tæt på Peter Madsen det for usandsynligt, at han skulle være gerningsmanden.

"Det er langt ude, og jeg forstår ikke, hvorfor du spørger," lyder det eksempelvis fra Peter Madsens bror Benny Langkjær Egesøe til B.T.

jwh

Publiceret 20 June 2020 12:54